Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

KJ-Architect opent gloednieuw, adembenemend mooi kantoor

Kleurrijk, licht en een snuifje vrolijke zachtheid: zo kan je de nieuwe kantoorruimte van KJ-Architect omschrijven. Om deze nieuwe stap van haar architectenbureau te vieren, nodigt zaakvoerder Kathleen Jacobs op vrijdag 21 april  buren, vrienden, relaties, klanten en andere nieuwsgierigen uit voor een feestelijke receptie. Met een hapje en een drankje kan iedereen ook kennismaken met het intussen uitgebreide werk van Kathleen en haar team.

“Het was tijd om de volgende stap te zetten met mijn architectenbureau. Een eigen kantoor voelt als een logische beslissing. Ik ben fier dat we dit kunnen realiseren en hierdoor onze professionele uitstraling kunnen versterken. Tegelijk is er vandaag extra ruimte voor nieuwe medewerkers én zelfs een ruimte die ik kan verhuren aan een complementaire, creatieve collega”, vertelt Kathleen.

Twee zussen

KJ-Architect is het architectenbureau van Kathleen Jacobs. ”Ik ben geboren en getogen in Geel, waar ik nog altijd woon en werk. Ik heb twee kindjes, en woon samen met mijn partner en pluskinderen. Ik heb intussen twee keer voor mezelf gebouwd: een keer groot, en een keer compacter. Dat tweede was een eyeopener, en deed me nog extra focussen op ruimtebeleving en licht in huis. In die geest ontwerp ik mijn woningen.”

Haar creatieve zus, Veerle Jacobs, is een vaste waarde in het architectenbureau. “Ik ben interieurarchitecte, en doe ook grafisch ontwerp en fotografie. Al van jongs af aan waren wij als zussen creatief bezig, en inrichting en vormgeving boeide ons.” Samen vullen ze elkaar naadloos aan in allerhande bouwprojecten.

Vlakbij huis

De nieuwe kantoorruimte voor het team van KJ-Architect ligt aan een belangrijke verkeersas, van de ring naar het centrum. En op een boogscheut van de woning van Kathleen, van waaruit ze tot voor kort werkte. “Het drong zich op: hoe praktisch, licht en ruim onze gezinswoning ook is, er met zes mensen wonen en met vier werken, dat werd een beetje druk. Bovendien wilde ik me niet langer druk maken over een volle wasmand, kattenhaar en rondslingerende kinderspullen als ik klanten binnenliet.

Dit pand aan Meuldersplein is perfect qua grootte en ligging, op een boogscheut van thuis. Mijn eigen woning toon ik graag aan klanten, en dat hoeft nu niet te veranderen. Dat persoonlijke blijft toch een ijkpunt in mijn werk, ondanks de opschaling.”

Keuze voor kleur

Kathleen geeft een rondleiding in haar nieuwe uitvalsbasis. “We zijn trouw gebleven aan de stijl van KJ-Architect: licht, ruimtelijk, hedendaags en warm. Mijn zus en ik hebben hier nog explicieter kleur durven gebruiken dan dat we thuis zouden doen. Dat zie je aan de combinatie van grijsgroen, terracotta en roze.” De ruimte is opgedeeld met glaspartijen, om het licht vrij spel te geven. Ook kozen ze voor opvallende verlichtingsarmaturen, bloembakken en hangplanten voor extra sfeer.

“Het geeft direct een idee van hoe ons team naar vormgeving aankijkt. Een huiselijk en persoonlijk interieur, met karakter. Onze klanten zullen deze stijl herkennen: licht, luchtig, ruimtelijk maar toch compact.”

Extra medewerker gezocht

“Als architect wil ik boven alles een passend huis maken voor mensen. ‘Bij jou kan ik mijn verhaal vertellen’, zei een klant me eens. En zo hoort het ook voor mij. Ik vertrek altijd vanuit het verhaal van de bouwheer. Hoe leven zij? Wat willen zij? Tijdens het tekenen figureren de gezinsleden als het ware in het ontwerp.

Ik ben opgegroeid in een huis met veel ramen en licht. Dat merk je in mijn ontwerpen. Als je de zon en het licht de hele dag kan voelen, dan voel je je beter.”

In het nieuwe kantoor is er nog ruimte voor een extra medewerker en een stagiair-architect. “Intussen werkt ons team aan project nummer 360. Mensen kennen je stijl, zien realisaties bij vrienden of op sociale media. Zo gaat de bal steeds sneller rollen. Met extra handen kunnen we in de toekomst nog beter inspelen op de vraag van bouwers, die – zoals mijn bouwstijl uitdraagt – compact en toch ruim, tijdloos en toch hedendaags willen bouwen. We kijken uit naar de toekomst hier op het Meuldersplein”, besluit Kathleen.

KJ-Architect uit Geel realiseert hedendaagse, duurzame en budgetrealistische woningen en gebouwen met een ruimtelijke en warme uitstraling. Elk ontwerp vertrekt bij het verhaal van de bouwheer. Hoe moet het ontwerp inspelen op het gebruik, de gewoonte, de verwachting?

Openheid, lichtinval, comfort en functionaliteit staan steeds centraal in de plannen. Door de beschikbare oppervlakte maximaal te benutten, krijg je zelfs in een woning met beperkte oppervlakte een verrassend ruim gevoel.

Dankzij een fijne verstandhouding en een open dialoog tussen architect en bouwheer groeit een ontwerp van een huis uit tot een échte thuis.'

Deel dit artikel